Saxion lectoraat Identiteitsmarketing

Het lectoraat Identiteitsmarketing van Saxion Hogeschool heeft kennis over het inrichten van organisaties vanuit waarden en (merk)belofte, ook in de zorg. In hun eigen woorden:

Identiteitsmarketing is een bedrijfskundige filosofie die als uitgangspunt hanteert dat het primaire bestaansrecht van een organisatie bepaald wordt door haar betekenis voor de maatschappij. Organisaties leveren betekenis in de vorm van producten en diensten. Organisaties die uitsluitend gericht zijn op het verdienen van geld, het persoonlijke gewin van medewerkers, of het verrijken van aandeelhouders, hebben volgens deze filosofie onvoldoende betekenis om te kunnen blijven bestaan. Organisaties dienen zich dus altijd primair te richten op hun betekenis voor mensen en secundair betreft al het andere. Geld en groei als middelen om betekenisvol te zijn, niet als doelen op zich. Identiteitsmarketing staat voor het bouwen van echte, pure organisaties. Organisaties die hun eigen identiteit als uitgangspunt nemen voor alles wat ze doen.

Geef een reactie